TOOLS

/TOOLS

TOOLS

TOOLS

TOOLS Sverige AB började använda Pageros tjänster 2012 och nu kan de både ta emot och skicka sina e-fakturor via Pagero. TOOLS Sverige AB ingår i B&B TOOLS-koncernen och bestod tidigare av flera dotterbolag över hela Sverige, alla med olika affärssystem och egna fakturahanteringsrutiner. För en tid sedan valde de att slå samman alla sina svenska bolag till ett: TOOLS Sverige AB.

Idag har företaget ett ekonomicenter som hanterar samtliga fakturor, med ett gemensamt affärssystem och samma fakturahanteringsprocesser gentemot alla sina kunder och leverantörer. Med hjälp av Pageros tjänster hanterar de 140 000 e-fakturor om året.

Valet av Pagero baserades på deras dotterbolags tidigare erfarenheter av Pagero och en grundlig analys av marknaden, berättar Gustaf Johansson, Head of Business Integration, B&B TOOLS Infrastructure AB.

0-800
Fakturavolym/dygn
0,5 Mrd. SEK
Omsättning
0
Anställda

Stort antal kopplingar till nätverket

”Elektroniskt fakturahantering har ett jättestort värde för oss och Pageros tjänster fungerar utmärkt. Vi har uppnått en mycket hög grad av användande med väldigt många kunder och leverantörer som har kopplat sig till vårt nätverk på relativt kort tid. Våra kunder inom offentlig sektor kräver i allt större utsträckning e-fakturor från oss, men det finns också många andra stora och små kunder och leverantörer som vill ta emot eller skicka e-fakturor för att effektivisera sina egna processer.”

”Både Pageros support och säljteam är exemplariska. Vi har haft bra kontakt med dem sedan dag ett med god och nära dialog och strålande uppföljning.”

Sparar pengar med e-faktura

”Det innebär stora kostnadsbesparingar för företaget att hantera fakturor elektroniskt, eftersom det är betydligt billigare för oss att skicka e-fakturor istället för pappersfakturor. De miljömässiga aspekterna av e-faktura är också mycket viktiga för oss för att kunna minska våra transporter och vår pappersförbrukning”, fortsätter Gustaf Johansson.

Exemplarisk service

”Själva plattformen, Pagero Online, är ett bra verktyg. Det är lätt att hitta och lägga till kunder och leverantörer, man har full överblick över alla fakturor och man kan enkelt granska fakturor med fel. Pagero har dessutom en helt lysande supportavdelning, med snabb respons och korrekta svar varje gång vi har behövt hjälp. Både Pageros support och säljteam är exemplariska. Vi har haft bra kontakt med dem sedan dag ett med god och nära dialog och strålande uppföljning”, säger Gustaf Johansson.

800 fakturor per dygn

”Eftersom vi skickar runt 400-800 fakturor per dygn och hanterar så pass stora volymer av både inkommande och utgående fakturor kan man lugnt säga att detta har varit en viktig investering för oss, och ett väldigt bra samarbete. Vi hoppas att vi kan fortsätta att utvecklas tillsammans i framtiden med samma goda dialog. Jag kan varmt rekommendera Pagero!”, avslutar Gustaf Johansson.

Om TOOLS

B&B TOOLS-koncernen är Nordeuropas ledande leverantör av produkter och tjänster för hantverkare och industriarbetare. Koncernen består av över 2000 rådgivare och erbjuder Nordens längsta lager av produkter. B&B TOOLS har över 200 butiker i Norge, Sverige och Finland. Bara i Sverige har de ca 1000 anställda och en omsättning på ca 2,5 miljarder SEK.

2017-10-12T10:43:25+00:00 28 september 2015|