Siljans Chark

/Siljans Chark

Siljans Chark

Siljans Chark AB

Siljans Chark använder Pagero Connect för att skicka fakturor, i kombination med tilläggstjänsterna extern print och e-påminnelser. Det har varit en viktig investering för företaget, berättar Lars Christenson, Ekonomichef på Siljans Chark.

0
Fakturavolym/år
0
Antal anställda

”När jag började arbeta på Siljans Chark för ungefär ett år sedan, identifierade jag ett antal punkter i verksamheten som behövde förbättras. En stor del av dessa handlade om vår manuella hantering av fakturor. Vi gör en samlad fakturering en gång i veckan, och innan vi började använda oss av Pageros tjänster innebar detta manuell hantering av cirka 500 fakturor i veckan, som alla skulle skrivas ut, vikas, kuverteras, adresseras och skickas. Det var med andra ord en mycket tidskrävande process som tog oss flera timmar varje vecka, jämfört med idag då vi har reducerat tidsåtgången till ett par minuter.”

”Det vi kan bäst på Siljans Chark är att tillverka goda korvar och andra köttprodukter och då är det bättre att låta ett företag med expertkunskap inom området ta hand om faktureringen. Det är precis det som Pagero har gjort för oss, och det fungerar utmärkt”, fortsätter Lars Christensson.

”Det är enkelheten med Pageros tjänster och effektiviseringen av fakturahanteringen som är de absolut största fördelarna för oss. Kostnaderna är överkomliga och kalkylen gjorde det intressant för oss att investera i Pageros lösningar.”

”Tack vare extern print kan vi skicka alla fakturor via en och samma kanal och Pagero tar hand om hela fakturasorteringen. Det gör faktureringen väldigt enkel för oss. I tjänsten extern print finns det även en funktion i Pagero Online som automatiskt meddelar oss om de kunder som övergår till att ta emot fakturor elektroniskt. På det sättet kan vi öka antalet e-fakturor utan att vi själva behöver hålla koll på mottagarens fakturapreferenser.”

”Det är viktigt för oss att vara miljövänliga, samtidigt som att även våra minsta kunder skall kunna ta emot fakturor efter vad de har kapacitet för. Målet är hela tiden att maximera antalet e-fakturor och detta arbete går i helt rätt riktning. Vi märker att allt flera företag önskar e-faktura och de allra största kräver det. Med de tjänster vi använder oss av idag kan vi anpassa oss efter allas behov och vi kan skicka alla fakturor på samma sätt via Pagero Online.”

”Tilläggstjänsten e-påminnelser är lika enkel att använda och tack vare den kan vi även skicka alla påminnelser elektroniskt via Pagero Online. På detta sätt är hela vårt utgående fakturaflöde samlat till en och samma kanal, vilket verkligen är smidigt för vårt företag.”

”Vi har inte stött på några problem på vägen, det var enkelt att komma igång och är det något man vill ha hjälp med så löser Pagero det för oss. Pagero har hittat en nisch som det verkligen finns behov av och som de är väldigt bra på, och jag rekommenderar Pagero som tjänsteleverantör”, avslutar Lars Christenson.

Om Siljans Chark AB

Siljans Chark AB består av ett slakteri på Ickholmens gård och en slakterifabrik i Mora som producerar alla typer av kött- och delikatessprodukter. Företaget ägs av 260 bönder, 14 anställda och Scan. Deras fokus är kvalitet och lokalproducerade köttprodukter från Dalarnas bönder, byggt på traditioner och gamla yrkeskunskaper. Verksamheten är KRAV-märkt och levererar endast svenskt kött av bästa kvalitet där varje djur kan spåras tillbaka till den enskilda gården.

2017-10-12T10:45:50+00:00 1 maj 2015|