IFS World Operations

/IFS World Operations

IFS World Operations

IFS World Operations ♥ Pagero e-Netting

IFS-koncernen har en årlig global omsättning på ca 2,8 miljarder SEK. Hälften av denna summa utgörs av interna fakturor inom koncernen. 2012 började de använda Pageros tilläggstjänst e-netting för att underlätta hanteringen av sina internfakturor.

0%
Tidsbesparing
0
Anställda
0,8 BSEK
Årsomsättning

Interna fakturor kvittas till ett nettobelopp

Med Pageros e-nettingtjänst kvittar IFS-koncernen interna fordringar och skulder till ett nettobelopp i Pagero Online. Nettobeloppet räknas ut automatiskt i Pagero Online och behöriga användare kan enkelt ändra eller godkänna uträkningen. På så sätt kan koncernen enkelt hantera sina internfakturor.

Stora tidsbesparingar och möjlighet att hantera valutaväxling

”En av de största fördelarna med Pagero e-netting är tiden vi sparar”, berättar Ulf Claesson, Finance Manager på IFS World Operations AB. ”Jämfört med vår tidigare nettinglösning har vi reducerat den tid vi lägger på nettingförfarandet med ca 75 %, en kombination mellan att använda Pagero e-faktura och e-netting integrerat. ”

”Den sammanlagda tiden för avstämningar, korrigeringar, bekräftelser och netting kunde tidigare förbruka ca 4 manveckors insats från alla inblandade i en nettingcykel över en 6-dagarsperiod. Genom att integrera e-faktura och e-netting med Pagero har vi reducerat tidsåtgången i koncernen till ca 1 manvecka över en 3-dagarsperiod per nettingcykel. Alltså har vi frigjort kapacitet och på detta sätt minskat ledtiden till färdigt bokslut.”

”En annan stor fördel för IFS World Operations är möjligheten att hantera valutaväxling, eftersom vi gör netting för 40 bolag i 30 länder och 10-talet olika valutor. Vi slipper direkta kostnader för valutaväxling och banköverföringar.”

”En av de största fördelarna med Pagero e-netting är tiden vi sparar. Jämfört med vår tidigare nettinglösning har vi reducerat den tid vi lägger på nettingförfarandet med ca 75 %.”

Enkelt att lägga till nya enheter

”Dessutom är det väldigt smidigt att lägga till nya enheter eftersom tjänsten är oberoende av affärssystem. Normalt när man köper upp ett nytt bolag är det en tidskrävande process att integrera till vårt gemensamma affärssystem så att de kan ha samma arbetssätt som resten av koncernen. Med Pagero Online kan de komma igång direkt med e-faktura och e-netting innan integreringen av affärssystem är slutförd.”

Ökad kvalitet – ökad effektivitet

”Vi utför vår netting en gång i månaden, och vi har full spårbarhet och kontroll över alla interna transaktioner tack vare att alla fakturor passerar via en och samma kanal, Pagero Online. Vi slipper avvikelser och vi har sällan, för att inte säga aldrig, upplevt ett endaste fel eftersom kvaliteten på informationen har förbättrats väsentligt. Vår huvudfokus är att vara kostnadseffektiva och med ökad kvalitet blir man mer effektiv”, fortsätter Ulf Claesson.

”Jag skulle aldrig byta tillbaka till vår gamla nettinglösning nu när jag vet hur Pageros tjänst fungerar!”

Ett genialt koncept som alla större koncerner kan ha stor nytta av

”För oss är Pagero e-netting ett genialt koncept som alla större koncerner kan ha mycket stor nytta av. IFS World Operations är det bolag i IFS med störst antal interna fakturor i koncernen. Genom att e-faktura skickas från samtliga bolag via Pagero Online skapar vi virtuella reskontror och på detta sätt har vi idag en bättre kontroll över interna fordringar och skulder.”

”Pagero ligger helt klart i framkant jämfört med alla andra konkurrenter och de kan verkligen erbjuda en helt unik nettinglösning. Jag skulle aldrig byta tillbaka till vår gamla nettinglösning nu när jag vet hur Pageros tjänst fungerar!”

”Tack vare Pagero e-netting har vi också kunnat optimera valutaexponeringen avseende internfakturor och allokering av likviditeten i koncernen. Pagero e-netting är helt enkelt en byggsten till ett bättre bokslut, och vi kan mer än gärna rekommendera Pagero som tjänsteleverantör”, avslutar Ulf Claesson.

Företagsfakta

IFS World Operations AB är en del av IFS-koncernen som har sitt huvudkontor i Linköping, Sverige. IFS är en ledande, global leverantör av affärssystem, främst IFS Applications™. Med omfattande kompetens inom utvalda branscher erbjuder IFS ett flexibelt, helintegrerat ERP-system inklusive lösningar för underhåll (EAM) och service. IFS grundades 1983 och är en börsnoterad verksamhet med över 2 200 kunder och aktiviteter i drygt 60 länder via egna lokalkontor och partners.

2017-10-12T10:45:15+00:00 1 maj 2015|