///Pagero öppnar kontor i Rom
  • italy_rome_office

Pagero öppnar kontor i Rom

2018-05-21T10:20:54+00:00mars 15th, 2016|Utvalda nyheter|

Pagero öppnar kontor i Rom för att möta ökad marknadsefterfrågan i Italien och som ett steg i vår internationaliseringsprocess. Med lokal närvaro kan vi också erbjuda förbättrad support till våra lokala kunder.

Italien är den tredje största ekonomin i Eurozonen och den åttonde största i världen. Landet anses vara ett av världens mest industrialiserade länder och är världsledande inom handel och export.

”Med lagkrav på e-faktura sedan 2014 och över 6 miljoner bolag har marknaden självklart en stor potential. Med de starka band som italienskt och nordiskt näringsliv har så finns det mycket gynnsamma förutsättningar att exportera våra tjänster och lösningar till Italien” säger Fredrik Rosenqvist, VP Partner & Alliances, Pagero.

Sedan 6 juni 2014 är det obligatoriskt för samtliga leverantörer till stat och kommun i Italien att skicka e-faktura till dem. Den 30 mars 2015 utökades kravet till att gälla samtliga enheter inom offentlig sektor i Italien.

Alla våra kunder kan uppfylla detta lagkrav tack vare vårt samarbete med Sogei, som är italienska MEFs (Ministeriet för Ekonomi och Finans) helhetsleverantör av IT-tjänster. Samarbetet innebär att Pagero är en auktoriserad leverantör av e-fakturatjänster i Italien.

Det italienska kontoret leds av Giuseppe De Pascale som har tjugo års erfarenhet av IT-branschen och erfarenhet av att arbeta med de nordiska länderna som styrelsemedlem i Italchamber, den finsk-italienska Handelskammaren med säte i Helsingfors.

”Som ansvarig för Pageros italienska kontor kommer mitt mål förstås vara att promota användandet av e-faktura på bred front i Italien”, säger Giuseppe De Pascale. ”Effekten av den italienska lagstiftningen har blivit en markant ökning av viljan att investera i lösningar för e-faktura B2B. Jag tror att det är helt rätt väg att gå för att effektivisera även det privata näringslivet i Italien.”

Kontaka gärna Guiseppe De Pascale om du har några frågor!

Mobil: +39 393 920 50 70
Epost: giuseppe.depascale@pagero.com

This website uses cookies and third party services. By browsing our website you consent to the use of cookies and embeds from our site. Ok