///Pagero förvärvar Primelog för att förbättra våra tjänster för automatiserad kontroll över utgifter
  • primelog-pagero-acquisition

Pagero förvärvar Primelog för att förbättra våra tjänster för automatiserad kontroll över utgifter

2018-05-21T11:11:41+00:00december 15th, 2016|Utvalda nyheter|

Primelog är en ledande leverantör av programvara för globala logistiklösningar – Primelog hjälper företag med global verksamhet att få översikt och kontroll över logistikflöden, både ekonomiskt och fysiskt. Fokus ligger på att automatisera processerna för transportplanering, genomförande och inköpsanalys baserad på korrekt realtidsdata.

”Eftersom vi tidigare har haft ett partnersamarbete, är båda systemen redan integrerade och i drift. Med förvärvet kommer våra kunder att få tillgång till en plattform som möjliggör 100% digitala processer med full kontroll på utgifter, både direkta och indirekta kostnader och logistikkostnader. Dessutom kan de hantera inte bara order- och fakturameddelanden utan även affärsmeddelanden relaterade till logistik ”, säger Bengt Nilsson, VD, Pagero Group.

”Primelogs kunder kommer som en del av sin befintliga tjänst att få tillgång till ett globalt nätverk av logistiktjänsteleverantörer liksom alla andra affärspartners som är anslutna till Pagero Online. Support på flera språk 24/7 kommer automatiskt att ingå i tjänsten tillsammans med tjänster för att uppfylla lokala regler för e-fakturatransaktioner”, säger Lena Ridström, VD, Primelog.

Primelog kommer att bilda en affärsenhet inom Pagero, med fokus på att vidareutveckla transportledningssystem (TMS) samt komponenter för att stödja hela upphandlingsprocessen, som kontraktshantering, automatisk pris-/fakturakontroll, inköpsanalys och attestering.

”Den nya koncernen kommer att ha en omsättning på över 30 miljoner euro 2017, och vi kommer att investera mer än 85 000 timmar i produktutveckling årligen för att säkerställa att våra kunder i över 50 länder får fortsatt tillgång till tjänster i världsklass”, säger Bengt Nilsson.

Bengt Nilsson, CEO, Pagero, kommenterar förvärvet av Primelog och berättar om vilka fördelar det kommer att ge våra kunder.

Om Pagero Group:

Pagero levererar molntjänster till globala företag för att automatisera processerna purchase-to-pay, order-to-cash and logistics-to-pay. Alla tjänster bygger på toppmodern teknologi och med en plattform baserad på en containerstrategi som tillåter stora datamängder, network enabling och smidig anslutning till alla affärssystem.

Plattformen stödjer all inkommande och utgående trafik från ett företag med en enda anslutning från affärssystemet till nätverket. Stor vikt läggs vid att säkerställa lokal regelefterlevnad i de flesta länder för företag av alla storlekar.

Pagero levererar även tilläggstjänster för inköpsprocessen efter tilldelningsbeslutet (post award), genom att möjliggöra leverans av korrekt data och 100% digitalt inkommande och utgående flöden för affärskritiska processer.

Via våra interoperabilitetsavtal når våra kunder över 1 100 000 företag och organisationer världen över.

Pagero Group har över 190 anställda med huvudkontor i Göteborg, Sverige och lokalkontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, London, Dublin, Rom, Madrid, Paris och Dubai.

Några av de kunder som använder våra tjänster är: Johnson & Johnsson, Volvo Cars, Hilton, ABB, Hewlett-Packard, SKF, Sandvik, GE, Alstom, SAS, SAAB, Elektroskandia, Rexel, Securitas, Statkraft, Aibel, Paroc, Lantmännen, Ericsson, SSAB, SCA, Tetrapak, Getinge, Elopak, Martin & Servera, Norwegian, Ricoh, Stena Line och Schenker.

För mer information, vänligen kontakta:

Bengt Nilsson
VD, Pagero Group
bengt.nilsson@pagero.com
+46 (0) 708 11 22 11

Lena Ridström
VD, Primelog
lena.ridstrom@primelog.com
+46 (0) 735 00 80 40

This website uses cookies and third party services. By browsing our website you consent to the use of cookies and embeds from our site. Ok