Intresset för e-handel och PEPPOL ökar i Sverige

///Intresset för e-handel och PEPPOL ökar i Sverige

Intresset för e-handel och PEPPOL ökar i Sverige

ESV har undersökt status på statens arbete med e-handel och PEPPOL och i sin rapport till regeringen konstaterar de att över hälften av de statliga myndigheterna i Sverige var anslutna till PEPPOL i slutet av 2015.

I rapporten konstateras att många myndigheter jobbar aktivt och vill förbättra sin användning av e-handel för att effektivisera sina inköp. Arbetet med att ansluta fler myndigheter och leverantörer kommer att fortsätta framöver för att uppfylla de kommande kraven som säger att alla myndigheter ska vara anslutna till PEPPOL i november 2018. ESV kommer att följa upp utvecklingen halvårsvis.

”Vi märker tydligt att intresset för PEPPOL från både offentlig och privat sektor har ökat enormt sedan ESV offentliggjorde sitt krav. Vi får många förfrågningar och allt fler anmäler sig till våra frukostseminarier om PEPPOL för att få mer information”, säger Karin Lidberg, Product Owner och ansvarig för PEPPOL på Pagero. ”Våra kunder kan faktiskt redan nu uppfylla det kommande kravet, eftersom Pagero är en godkänd accesspunkt i PEPPOL. Via vårt nätverk Pagero Online kan våra kunder nå alla registrerade mottagare i PEPPOL, både i Sverige och internationellt.”

Läs mer om Pageros seminarier

Läs mer om ESVs rapport

2016-09-29T13:45:46+00:00 1 mars 2016|Nyheter|