Hewlett Packard Enterprise

/Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise (HPE) grundades 1939 och är en av världens ledande teknikföretag med ca 330 000 anställda världen över. Med hjälp av Pageros tjänster har HPE uppnått omfattande tidsbesparingar, en kraftig stärkning av kassaflödet och ökad flexibilitet på en diversifierad marknad. I en komplex miljö med strikta och varierande lokala lagkrav har HPE kunnat uppfylla alla juridiska och skattemässiga krav som de har stött på tack vare Pageros tjänster och expertis.

0 %
Ökning av antalet e-fakturatransaktioner de 3 senaste åren.
0 %
Ökning av antalet kundprojekt under det senaste året.
0 H
Fakturahanteringstiden, en minskning från 7 dagar eller mer.

Alla legala och skattemässiga krav har uppfyllts

”Vi är för närvarande aktiva i 23 EMEA-länder, med ytterligare 5 på gång under de närmaste månaderna. Med Pageros hjälp har vi kunnat uppfylla de skattemässiga och legala kraven i varje land. Skillnaden i kapacitet är enorm mellan länder som Finland och Sverige med hög nivå av standardisering och enkla processer och väldigt komplexa länder som Italien eller Spanien. Speciellt vad gäller statliga projekt är kraven väldigt utmanande, förutom när det finns tillgång till en PEPPOL-infrastruktur, som i Österrike eller Norge”, säger Mr. Thomas Bonwetsch, Program Manager, EMEA eInvoicing Program Direct Accounts, HPE.

“Den miljömässiga aspekten av e-fakturering är också extremt viktig för HPE och vi har till och med en egen organisation som arbetar dedikerat för att minska vår miljöpåverkan på alla sätt vi kan”, fortsätter Mr Bonwetsch.

Minskad fakturahanteringstid – från 7 dagar till ett par timmar

“Med Pagero har HPE eliminerat risken för fel i fakturorna, eftersom felaktigt angiven information i fakturafälten leder till avvisade eller stoppade fakturor som vi kan justera direkt. Sammantaget har fakturahanteringstiden minskat – inom ett par timmar (beroende på kundens flöde förstås), vet vi om fakturan har blivit framgångsrikt skickad eller inte. I pappersvärlden hade denna process tagit 7 dagar eller mer”, förklarar Mr Bonwetsch.

”Det senaste året har antalet kundförfrågningar och projekt som vi arbetar med ökat markant. Antalet kundprojekt har ökat med 250%. Ett stort och stadigt ökande antal kunder inom hela EMEA tar emot fakturor elektroniskt och under de senaste 3 åren har HPEs e-fakturatransaktioner ökat med över 500%. Detta visar definitivt på e-faktureringens allt större betydelse och den inverkan som Pageros tjänster har haft på vårt företag.”

Vad är det som är så speciellt med Pagero?

”Pagero var den enda leverantören med mycket hög kapacitet och flexibilitet. Pagero har sedan allra första början visat sig som ett företag i framkant och med mycket kompetent och kunnig personal. Vårt intensiva samarbete och deras mycket serviceinriktade approach överstiger vida alla andra leverantörer vi känner till. När vi trodde att det var omöjligt att gå vidare kom Pagero med en lösning!

(Ladda ner PDF För att läsa hela intervjun.)

Visste du detta?

Genom att skicka e-fakturor sparar HPE träd och koldioxidutsläpp. Om alla företag i Europa skulle övergå till e-fakturering skulle vi spara 12 miljoner träd per år.

2017-10-12T10:44:47+00:00 3 juni 2015|