(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.data-privacy-src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-KW8HS2');
/KUKA Nordic
KUKA Nordic2018-08-03T11:37:46+00:00

KUKA Nordic

KUKA Nordic

KUKA Roboter GmbH är en av världens största tillverkare av robotar med PC-baserad styrning och erbjuder ett komplett sortiment av designade robotar till alla möjliga ändamål. Deras dotterbolag, KUKA Nordic AB, började använda Pageros tjänster under 2013 då en av deras största kunder som också använder Pageros tjänster, ställde krav på att ta emot e-fakturor från sina leverantörer. Kunden gör en inkommande validering på alla de fakturor de tar emot via Pagero, vilket har varit en stor fördel även för KUKA Nordic AB.

0
Anställda
0
Utgående fakturor/år
0 MSEK
Årsomsättning

Kundkrav som ledde till stora fördelar

”En av de största fördelarna med Pagero, som jag ser det, är att man kan skicka e-fakturor väldigt enkelt. Skall man sätta upp detta själv med kunden tar det väldigt lång tid och är komplicerat”, berättar Ove Lumsden, CFO KUKA Nordic AB.

”Det faktum att en av våra absolut största kunder hade börjat använda Pageros tjänster och att de bland annat gör en validering på alla sina inkommande fakturor har också varit otroligt bra för oss som deras leverantör. Tidigare var våra fakturor till denna kund ett stort problem, eftersom deras inkommande fakturor hanterades utomlands. Om man skrev något fel i fakturorna accepterades de inte, och då fick man ringa dit och försöka att lösa problemet med alla de missförstånd som kan uppstå på vägen. Detta ledde till en väldigt lång hanteringstid från det att vi skickade fakturorna tills det att vi tog emot betalningen. Förr hade vi många förfallna fakturor till kunden som inte blev betalda, nu har vi inga. De betalas alltid i tid och eftersom det är stora summor det handlar om, så är det tryggt att veta att de fakturor de tar emot från oss är korrekta och att betalningen alltid kommer fram till oss i tid”, säger Ove Lumsden.

”Det är tryggt att veta att de fakturor som kunden tar emot från oss är korrekta och att betalningen alltid kommer fram till oss i tid.”

Ett utgående flöde

KUKA Nordic AB använder tilläggstjänsten extern print, vilket gör att de kan skicka hela sitt fakturaflöde via Pagero, både i elektroniskt format och på papper.

”För oss handlar det inte om så väldigt stora fakturavolymer, vi skickar runt 3 000 fakturor per år. Våra kunder betyder allt för oss, och vi har mycket att vinna på att använda Pageros tjänster. Vi har väldigt höga mål med vår e-fakturering, och eftersom vi ingår i en stor europeisk koncern hade det varit väldigt bra att kunna skicka fakturor elektroniskt mellan de olika länderna och bolagen. Många länder i Europa har ju lagkrav på e-faktura, och då är det ju bra att vi har en tjänsteleverantör som kan hjälpa oss att uppfylla alla de olika kraven. Det är en pågående process och vi hoppas att hela koncernen skall se alla de fördelar som e-fakturering för med sig.”

”Jag vill absolut växa med Pagero; jag vill helst av allt hantera alla fakturor via Pagero och ju fler kunder som vill ta emot e-faktura, desto mer pengar sparar vi.”

Stora mål med Pagero

”Vi tycker att tjänsterna fungerar bra och det viktigaste för oss är att kunna erbjuda våra kunder e-faktura om det är det de önskar. E-fakturering är framtiden, och Pageros lösning är väldigt smart och enkel. Jag vill absolut växa med Pagero; jag vill helst av allt hantera alla fakturor via Pagero och ju fler kunder som vill ta emot e-faktura, desto mer pengar sparar vi”, avslutar Ove Lumsden.

Om KUKA Nordic

KUKA Nordic AB grundades 1987 och är det svenska dotterbolaget till KUKA Roboter GmbH i Augsburg. De är en av världens största producenter av robotar och idag har de över 150 000 installerade robotar av vilka de allra flesta bygger på PC-baserad styrning. KUKA Nordic är ansvariga för den nordiska marknaden med ca 30 anställda och en årsomsättning på ca 100 MSEK.

This website uses cookies and third party services. By browsing our website you consent to the use of cookies and embeds from our site. Ok